SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Değerler ve Hedefler
DEĞERLER
- Atatürk İlkeleri
- Fırsat Eşitliği
- İfade Özgürlüğü
- Hukukun Üstünlüğü
- İnsan Hakları
- Toplumsal Değerler
- Bilimsel Etik Kurallar
- Yaratıcı Düşünce
- Yaşam Boyu Öğrenme
- Üretilen Bilgi ve Hizmette Kalite
HEDEFLER
- Mesleğinin rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal bilgiyi sağlayacak,
- Edindiği kuramsal bilgiyi mesleki uygulamalarına yansıtabilecek,
- Sağlık ve sosyal alanlarda tüm paydaşlarla ekip çalışması yapabilecek,
- Birey, aile, grup ve toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişim ve değişimlere duyarlı olabilecek, bunları verdiği hizmete yansıtabilecek,
- Sağlıklı ya da hasta bireylerin her ortamda gereksinimlerini saptayabilecek, bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilmek için gerekli hizmeti planlayabilecek, uygulayabilecek ve değerlendirebilecek,
- Meslek eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında rol alabilecek, tüm bunları yerine getirirken mesleki etik ilkeleri göz önünde bulundurabilecek,
- Eğitimi boyunca edinmiş olduğu mesleki bilgilerini, ülkemiz kamu ve özel kuruluşlarının özellikle sağlık birimlerinde ve diğer alanlarda uygulama bazında gerçekleştirme becerisine sahip olacak,
- Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyecek, eleştirel düşünebilecek nitelikte profesyonel diyetisyen, ebe, fizyoterapist ve hemşire yetiştirmektir.
Hızlı Erişim