Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenlendi

23.05.2022 10:22

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Haftası Komisyonu tarafından düzenlenen “Hemşirelik Haftası Etkinliği”, 13 Mayıs 2022 tarihinde Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda yapıldı.  Program; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl’ın, akademisyenlerin, hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Haftası Komisyon Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Özlem Kılınç’ın ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Semra Türkoğlu’nun açılış konuşmalarıyla devam etti.

Hemşirelik Haftası Etkinliği; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Soylar’ın “Hemşirelikte Rol, Yetkinlik ve Yeterlilik” başlıklı sunumu, Ruveyda Oğuz’un “Hemşireliğin Tarihçesi ve Önemi” adlı sunumu, Huriye Gökçe’nin “2022 ICN Teması” başlıklı sunumunun ardından Elazığ Fethi Sekin Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Remziye Öncü’nün “Hemşirelikte Her Anımız Bir Anıdır” adlı meslek anılarını paylaştığı duygusal sunumuyla devam etti.

Enes Yavuz’un şiir dinletisi ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin Hemşirelik Haftası için hazırlanmış oluğu “röportaj” ve “Kısa Film” gösterisi programa renk kattı. Hemşirelik Haftası Etkinliği Fırat Üniversitesi Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.