Ebeler Günü Etkinliği Düzenlendi

17.05.2022 14:59

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından  “Geçmişten Geleceğe Ebelik” temalı ebeler günü etkinliği düzenlendi. 13 Mayıs 2022 tarihinde Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekteştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gamze Kırkıl, akademisyenler ve çok sayıda ebelik öğrencisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmalarını ebelik bölüm başkanı Dr.Öğr.Üyesi Evrim Çelebi, rektör yardımcısı Prof.Dr. Bilal Üstündağ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Kırkıl’ın yaptığı etkinlik, Tunceli Devlet Hastanesinde görev yapan ebe Perihan Gündüz’ün “Sağlık Evinde Ebe Olmak” başlıklı sunumu, Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Jinekoloji kliniği  sorumlusu Uzman Ebe Kamile Esin Taşdemir’in “Üniversite Hastanesinde Ebe Olmak” başlıklı sunumu ve ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi doğum kliniğinde görev yapan ebe Merve Akkaş’ın “Doğum Hastanesinde Ebe Olmak” başlıklı sunumlarıyla devam etti. Program Fırat Üniversitesi Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi ve ebelik öğrencileri için düzenlenen hediye çekilişi ile sona erdi.