Postpartum Kanama Kursu Düzenlendi

12.05.2022 03:01

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve  Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Postpartum kanama (doğum sonu kanama) kursu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Burçin Kavak tarafından doğum sonrası kanama ile ilgili kurs verildi. Düzenlenen kursa Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri ve asistanları ile birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Anne ölümleriyle ilgili toplumun ve sağlık kesiminde hizmet veren personellerin farkındalığını arttırmayı amaçlayan kursta anne ölümlerinin birinci nedeninin postpartum (vajinal kanamalar) olduğu, bu kanamaların yüzde doksan beşinin önlenebilir sebeplerden meydana geldiğini anne ölümlerini önlemenin hedeflendiği belirtildi.